Mason jar, Belgian style, als geschenkje voor een koffieklets.

mason-jar-detail-knoop-vierkant.jpg

Mason jar Belgium Style vierkantEen uitnodiging voor een koffieklets komt meestal onverwacht.  Een kleine attentie verzinnen om mee te nemen is dan de boodschap. Alles ligt voor het grijpen in je voorraadkast of keuken. Een 'mason jar' of lege bokaal heb je nog wel van opgelegd fruit, of appelmoes. In dit geval had ik ook nog pralines over van een dinertje bij ons thuis en een pakje Jules Destrooper koekjes: perfect materiaal om de bokaaltjes te vullen. Voor de afwerking is er niet echt veel tijd nodig. De printbare labels van limeshot.com zijn een instant oplossing, die zo uit je printer komt, gepimpt met wat keukentouw en een knoop uit de naaidoos. De labels lijm je met vast met Pattex Alleslijm, die droogt op een paar minuutjes. Afwerken doe je met keukentouw. Je schuift de twee uiteinden van je keukentouw door de gaatjes van de knoop en je zet het touw vast  met een eenvoudige knoop (zie foto).  De uiteinden krijgen een iets pittigere look met een los aangetrokken knoopje. Nog even de touwtjes bijknippen. Zo heb je een fijn geschenkje, echt van jezelf en vanharte! Fotografie & styling: devriendinnenvanlavraievie