Mason jars, de perfecte verpakking!

masonjar-reeks-setting.jpg

fotor masonjar roosterToen ik onze dochter meldde dat we naar de States op reis gingen, kreeg ik de opdracht, naar 'mason jars' op zoek te gaan. Volgens haar was het hip, trendy en hadden alle Amerikaanse bloggers en vloggers die ze volgde, er enkele in hun kast staan. Ter plaatse moesten we haar nog even hulp vragen en stuurde ze een paar foto’s van 'mason jars' door. Wie we spotten met zo een bokaal ( want dat is het eigenlijk ) spraken we gewoon aan om te weten te komen waar je een 'mason jar' koopt. The basic uitvoering haal je in eender welke supermarkt bij de spullen voor confituur en opleggen. De meer fancy modellen, haal je in een keukenbenodigdheden speciaalzaak. We made it, en ik bracht een setje van 6 vintage 'mason jars' mee, waarvan ik er eentje mocht gebruiken voor dit inpakidee. Normaal gezien drink je er je smoothie uit, je iced tea of water, maar ik zag er onmiddelijk een herbruikbare geschenkverpakking in. Perfect dus om er een paar kleurige sokjes (Veritas) in te verpakken, versierd met hagelwitte veters (Veritas) om de sneakers van vorige jaar een frisse look te kunnen geven. De lente nodigt uit tot een gezondere levenstijl, inclusief een smoothie in de 'mason jar'. Het start-to-run programma wordt weer gezocht op de Ipod en het voornemen om wat meer te lezen wordt een feit! Om het geschenkje een personal touch te geven versier ik het deze keer met een handgeschreven labeltje. Succes! En volhouden! Volgens mij wordt de 'mason jar' de nieuwe trend deze zomer en zijn de mogelijkheden oneindig: van personal coctail jar op een BBQ feestje, over trendy opbergpot voor een gezonde kleurige snack mee naar school, tot herbruikbaar verpakkingsidee.  Aan jou om ermee aan de slag te gaan.  Voorlopig heb ik ze nog niet te koop gevonden in Belgische winkels, maar online bij Masonjar kan je ze bestellen.

Nodig: Sokjes, veters ( Veritas), een mason jar, etiket, schaar, Pattex hobbylijm, stiftje, schaar.

Foto's en styling: devriendinnenvanlavraievie