Packaging

Pasen betekent feest. Feest betekent pakjes!

LaVraieVie-Pasen-resultaat-2420.jpg

LaVraieVie Pasen benodigdheden 2418Mijn mama houdt van tradities. Elk jaar opnieuw slaagt ze erin om die in eer te houden. Ze schuwt daarbij enige vrije interpretatie of vrije twist niet. Voor Pasen rapen we dit jaar geen eieren, maar gaan we uit eten in één van de restaurants van mijn broer, De Zwalmolen. Dit jaar geef ik geen paasboeket, maar een fijn boekje om de lente en de zomer in te gaan. In mijn eigen blog vond ik de inspiratie voor een passende verpakking, die in een wip klaar is. Het inpakpapier komt uit mijn Pepin Press selectie, het bamboestokje gewoon uit de tuin en de het maken van het papieren bloempje lukt in een handomdraai. Vlug en mooi verpakt!

LaVraieVie Pasen resultaat 2420

 

Wil jij voor je geschenkjes ook dit mooi inpakpapier? Bestel gewoon via onze webshop, en binnen de week ligt dit prachtig inpakpapier in jouw bus.

Succes ermee!

14 februari? Doe het met pen en papier.

14 februari: Zeg het met pen en papier  

 

Met het opruimen van mijn bureau in de winkel na de eindejaarsdrukte, kwamen deze schattige berichtjes tevoorschijn.

Een aantal jaar terug bedacht ik een originele valentijnsattentie voor mijn klanten. Wie een geschenk kocht, kon de kalligrafe, aanwezig in de winkel, vragen om de troetelnaam van zijn of haar geliefde op een kaartje te schrijven. De zaak was af! Mooi papier,  een rode of witte enveloppe, inktpot en inspiratie van beide kanten.

De gesprekken tussen de klanten, bij het wachten voor de kalligrafe over het gekozen cadeau en de mogelijke troetelnaam voor op het kaartje, waren enig! Fantastisch toch, Donselaartje als koosnaam...

Dit kaartje werd bij het geschenk verpakt en gaf een verrassende en originele toets aan het gekozen valentijnsgeschenkje.

Je gaat op bezoek bij een fan van de Rode Duivels en je neemt mee…

DSCF2626.jpg

WK Rode Duivel Verpakking  

Deze week ben ik gezwicht voor de Rode Duivels- gekte, mét stijl. Ik ga voor de kleuren van onze Belgische vlag en de ronde vorm van de voetbal.

 

Ronde vormen lijken moeilijk om in te pakken. Dat zijn ze zo ook, zolang je blijft proberen de ronde vorm te herleiden tot een een meerhoekige vorm. Beslis je om mee te gaan in de perfecte glooiing van een bolvorm, geeft deze verpakking een perfect resultaat.

 

Je hebt niet meer nodig dan een 3- tal vellen zijdepapier, een even groot vel cellofaan en touwtjes die corresponderen met de kleur van het zijdepapier.

Leg je vel cellofaan op maat gesneden van de vellen zijdepapier als eerste op je werkvlak. Schik hier bovenop de vellen zijdepapier die even groot zijn. Leg het ronde voorwerp in het midden van je papier en wikkel je bol in het papier. Leg dit geheel vast met een stukje kleefband.

Je bekomt een buis.

Je frommelt zowel de rechter- als linkerkant van de papieren buis samen zo dicht mogelijk bij de bal. Zowel links als rechts, zet je deze strop vast met je decoratieve touwtjes of lint. De uiteinden van de touwtjes of lintjes werk je af met een knoopje. De zwaartekracht zorgt voor een leuk effect.

Ik ben er zeker van dat je met deze Rode Duivel verpakking scoort!

 

Nodig: cellofaan, zijdepapier, kleefband, decoratieve touwtjes of lintjes, schaar

Foto’s en styling: de vriendinnenvanlavraievie

Speciale dank aan: De Rode Duivels en het WK voor de inspiratie

Moeders, dochters, schoenen en bloemen, dat moet Moederdag zijn.

Schoenendoos voor moederdag Vrouwen en schoenen, het blijft een intrigerende combinatie. Reden te meer om ze voor Moederdag extra mooi in te pakken

Met dit in het achterhoofd kwam ik uit bij de prachtige dessins van de Kimono reeks van Pepin, die ik opsmukte met bloemen, in kunststof, in papier of gemaakt in origami.

De vorm van de schoenendoos is de perfecte inpakvorm, en de vellen papier van Pepin hebben de juiste maat. Voor een grote doos is 1 vel voldoende, voor een kleine doos is een half velletje inpakpapier voldoende.

 

 

 

 

 

 

De combinatie met de pioen:

Ga op zoek naar een imitatiebloem in een kleur die bij de tekening past. Ze mag wat overgedimensioneerd zijn. Knip ze bij op maat van de doos en bevestig ze met een kleefbuddie. Breek het geheel met een fijne lintjesstructuur die je knoopt en afwerkt zoals op de foto.

 

Schoenendoos met pioen

De combinatie met de pompon/bloem:

Zijdepapier, ander heel dun papier, servietten kun je hier best voor gebruiken. Ik vond oude velletjes kalkachtig papier bij een opruiming van een apotheek. Je neemt 5 velletjes, die je trapsgewijze vouwt. Snij de uiteinden rond bij.  Het hart van je bloem maak je met een stukje lint. Je trekt de velletjes uit elkaar tot je een pompon structuur krijgt. Het hart van je bloem bind je vast op de plek waar je lint kruist op je geschenk, en werk je af met een sierlijke knoop.

Basis voor een pompon

De combinatie met de origami bloem:

In de DIY flow zitten vaak papieren velletjes om zelf mee aan de slag te gaan. Deze keer vond ik er 2 velletjes die perfect combineerbaar waren bij mijn Kimono inpakpapier.

Volg het instructieblad stap voor stap en je bekomt een eenvoudige bloem. Eén, twee of drie stuks, maak voor jezelf uit wat het mooist is op jouw gekozen verpakkingspapier. Zet de bloemen vast met een kleefbuddie.

Flair pumps in Kimono papier van Pepin Press met origami bloem

 

Fleuriger, kleuriger en zonniger kan een Moederdag geschenkje er niet uit zien volgens mij. En bovenal, helemaal zelf ingepakt!

Nodig:Reeks Kimono inpakvellen Pepin uit onze webshop, lint assortie, imitatiebloem, 5 tal velletjes dun papier, 2 à 3 vierkante velletjes origami papier, schaar, plakband, kleefbuddies.

Foto's en styling: de vriendinnenvanlavraievie

Speciale dank aan: Barbara Torfs en Schoenen Torfs Oudenaarde voor de schoenen, de familie Meeussen voor de velletjes papier uit opa's apotheek.

 

Vouw zelf je geschenkdoosje met origami.

DSCF2426.jpg

Gevouwen deksel en doos in origami volgnes het masu box principe Je herkent het zeker. Geschenkjes die klaar staan in de kast. Meestal is het zo dat die nog snel net voor het feestje ingepakt moeten worden. Deze zelf gevouwen doosjes met deksel, genaamd masu boxen, zijn de perfecte oplossing.

Voor het deksel van elke doos koos ik voor een design uit de Lace collectie van Pepin. De doos werkte ik uit in een stevig papier in een assortie kleurtje. Hou er rekening me dat de zijde van de gevouwen doos ongeveer één derde zal worden van de zijde van je vierkant vel papier waarmee je startte.

De inspiratie vond ik in het eerste Nederlandtalige nummer van Made in Paper. Dit filmpje toont je hoe je stap voor stap tewerk gaat. Hier kan je ook het vouwschema downloaden.

masu_doos_vouwschema

Je oefent best even met krantenpapier om de techniek te pakken te krijgen vooraleer je je masu box vouwt in je uitgekozen papier. Eén keer je het onder de knie hebt, lukt het je in 2 minuutjes.

Denk ook aan de vulling. Pasta, rijst, zagemeel, nepsneeuw, zijdepapier, koffieboontjes, couscous… allemaal zaken die je in je kast hebt staan.

Voor de afwerking zoek je iets dat past bij het verhaal van je geschenk of de kleur van het deksel. Voor de oude camee paste de hoedenspeld van mijn oma. Voor de Think Pink sjaal volstond een eenvoudig satijnen lint en de Portmeiron theepot verdroeg wel een klare witte brede strik om de zwarte doos te compenseren. Even oefenen dus en je tovert de perfecte geschenkdoos zelf te voorschijn.

Inspiratie: https://www.facebook.com/madeinpapermagazine

Styling en fotografie: devriendenvanlavraievie

Nodig: lat,schaar, Pepin Press Lace afscheurblok uit onze webshop, lint of touwtjes, decoratieve vullingen