Je gaat op bezoek bij een fan van de Rode Duivels en je neemt mee…

DSCF2626.jpg

WK Rode Duivel Verpakking  

Deze week ben ik gezwicht voor de Rode Duivels- gekte, mét stijl. Ik ga voor de kleuren van onze Belgische vlag en de ronde vorm van de voetbal.

 

Ronde vormen lijken moeilijk om in te pakken. Dat zijn ze zo ook, zolang je blijft proberen de ronde vorm te herleiden tot een een meerhoekige vorm. Beslis je om mee te gaan in de perfecte glooiing van een bolvorm, geeft deze verpakking een perfect resultaat.

 

Je hebt niet meer nodig dan een 3- tal vellen zijdepapier, een even groot vel cellofaan en touwtjes die corresponderen met de kleur van het zijdepapier.

Leg je vel cellofaan op maat gesneden van de vellen zijdepapier als eerste op je werkvlak. Schik hier bovenop de vellen zijdepapier die even groot zijn. Leg het ronde voorwerp in het midden van je papier en wikkel je bol in het papier. Leg dit geheel vast met een stukje kleefband.

Je bekomt een buis.

Je frommelt zowel de rechter- als linkerkant van de papieren buis samen zo dicht mogelijk bij de bal. Zowel links als rechts, zet je deze strop vast met je decoratieve touwtjes of lint. De uiteinden van de touwtjes of lintjes werk je af met een knoopje. De zwaartekracht zorgt voor een leuk effect.

Ik ben er zeker van dat je met deze Rode Duivel verpakking scoort!

 

Nodig: cellofaan, zijdepapier, kleefband, decoratieve touwtjes of lintjes, schaar

Foto’s en styling: de vriendinnenvanlavraievie

Speciale dank aan: De Rode Duivels en het WK voor de inspiratie