Moeders, dochters, schoenen en bloemen, dat moet Moederdag zijn.

Schoenendoos voor moederdag Vrouwen en schoenen, het blijft een intrigerende combinatie. Reden te meer om ze voor Moederdag extra mooi in te pakken

Met dit in het achterhoofd kwam ik uit bij de prachtige dessins van de Kimono reeks van Pepin, die ik opsmukte met bloemen, in kunststof, in papier of gemaakt in origami.

De vorm van de schoenendoos is de perfecte inpakvorm, en de vellen papier van Pepin hebben de juiste maat. Voor een grote doos is 1 vel voldoende, voor een kleine doos is een half velletje inpakpapier voldoende.

 

 

 

 

 

 

De combinatie met de pioen:

Ga op zoek naar een imitatiebloem in een kleur die bij de tekening past. Ze mag wat overgedimensioneerd zijn. Knip ze bij op maat van de doos en bevestig ze met een kleefbuddie. Breek het geheel met een fijne lintjesstructuur die je knoopt en afwerkt zoals op de foto.

 

Schoenendoos met pioen

De combinatie met de pompon/bloem:

Zijdepapier, ander heel dun papier, servietten kun je hier best voor gebruiken. Ik vond oude velletjes kalkachtig papier bij een opruiming van een apotheek. Je neemt 5 velletjes, die je trapsgewijze vouwt. Snij de uiteinden rond bij.  Het hart van je bloem maak je met een stukje lint. Je trekt de velletjes uit elkaar tot je een pompon structuur krijgt. Het hart van je bloem bind je vast op de plek waar je lint kruist op je geschenk, en werk je af met een sierlijke knoop.

Basis voor een pompon

De combinatie met de origami bloem:

In de DIY flow zitten vaak papieren velletjes om zelf mee aan de slag te gaan. Deze keer vond ik er 2 velletjes die perfect combineerbaar waren bij mijn Kimono inpakpapier.

Volg het instructieblad stap voor stap en je bekomt een eenvoudige bloem. Eén, twee of drie stuks, maak voor jezelf uit wat het mooist is op jouw gekozen verpakkingspapier. Zet de bloemen vast met een kleefbuddie.

Flair pumps in Kimono papier van Pepin Press met origami bloem

 

Fleuriger, kleuriger en zonniger kan een Moederdag geschenkje er niet uit zien volgens mij. En bovenal, helemaal zelf ingepakt!

Nodig:Reeks Kimono inpakvellen Pepin uit onze webshop, lint assortie, imitatiebloem, 5 tal velletjes dun papier, 2 à 3 vierkante velletjes origami papier, schaar, plakband, kleefbuddies.

Foto's en styling: de vriendinnenvanlavraievie

Speciale dank aan: Barbara Torfs en Schoenen Torfs Oudenaarde voor de schoenen, de familie Meeussen voor de velletjes papier uit opa's apotheek.