boeken

Pasen betekent feest. Feest betekent pakjes!

LaVraieVie-Pasen-resultaat-2420.jpg

LaVraieVie Pasen benodigdheden 2418Mijn mama houdt van tradities. Elk jaar opnieuw slaagt ze erin om die in eer te houden. Ze schuwt daarbij enige vrije interpretatie of vrije twist niet. Voor Pasen rapen we dit jaar geen eieren, maar gaan we uit eten in één van de restaurants van mijn broer, De Zwalmolen. Dit jaar geef ik geen paasboeket, maar een fijn boekje om de lente en de zomer in te gaan. In mijn eigen blog vond ik de inspiratie voor een passende verpakking, die in een wip klaar is. Het inpakpapier komt uit mijn Pepin Press selectie, het bamboestokje gewoon uit de tuin en de het maken van het papieren bloempje lukt in een handomdraai. Vlug en mooi verpakt!

LaVraieVie Pasen resultaat 2420

 

Wil jij voor je geschenkjes ook dit mooi inpakpapier? Bestel gewoon via onze webshop, en binnen de week ligt dit prachtig inpakpapier in jouw bus.

Succes ermee!

Mijn Vriend Hitler, een blikvanger!

DSC_0005.jpg

Beleving op de winkelvloer bouw je op. Het gaat erom doorheen het traject hier en daar kleine en grote impulsen te geven die resulteren in meerverkoop over heel de lijn.

Met de boekvoorstelling van “Mijn Vriend Hitler”, een jeugdroman geschreven door Piet De Loof, heb ik zo een traject opgezet, in samenwerking met de auteur en de uitgeverij om de jeugdboekenmaand in te luiden. Uitgeverij Abimo en de auteur zorgden voor een panel, het hapje en het drankje.

Wat was het aandeel van onze winkel?

Een maand vooraf werd de etalage opgemaakt met een aantal blikvangers die te maken hadden met de inhoud van het boek. In dit geval instrumenten, partituren en de cover van het boek op A0 formaat. Ik kan jullie vertellen dat een afbeelding van de jonge Hitler in de etalage op A0 formaat kan tellen als stopwaarde!

Tegelijkertijd lagen er uitnodigingen voor de boekvoorstelling op de toonbank. De uitgeverij en de auteur  stuurden ook naar al hun contacten deze uitnodiging door. Het evenement werd aangekondigd op de bedrijfswebsite.

Een week voor de lancering werden alle klanten van de winkel, waar we het email adres van hadden, persoonlijk uitgenodigd.

Op dat moment werd ook het vroegere oeuvre van de auteur in de winkel gepresenteerd in afwachting van de komst van het nieuwe boek.

Net voor de boekvoorstelling ligt het nieuwe boek in de winkel.

In het boek is de ontmoeting van de twee sleutelfiguren in de schouwburg de aanzet tot het verhaal. Met een schouwburg tegenover de winkel is de setting voor de boeklancering perfect. Historica Aline Sax, Olav Grondelaers van radio KLARA en de auteur vormen een panel, waar je als toeschouwer overtuigd wordt om het boek te lezen. De passie van de auteur werkt aanstekelijk. De historische correctheid wordt onderbouwd door historica Aline Sax. Het muzikale spoor in het boek wordt geduid door Olav Grondelaers. Het boek komt tot leven.

De boekhandel verzorgt de boekenstand.  De auteur signeert en krijgt meteen extra status doordat AVS ter plaatse is voor een reportage.

201500301-NIEUWS-04 from AVS on Vimeo.

Wie op dat moment het boek nog niet heeft en zich achteraf nog bedenkt, wordt bij het buitenkomen opnieuw geconfronteerd met de etalage van de boekenwinkel en kan daar terecht, browsed en koopt misschien nog iets meer. De komende weken blijft het boek centraal staan in de winkel.

Beleving bouw je op. Je maakt je klanten en je omgeving warm voor je aanbod en je equipe. Door je klanten en kennissen uit te nodigen voor je activiteiten, door iedereen te betrekken bij je zoektocht naar etalagemateriaal, door de locatie te verruimen zet je een interactie op.

Door alle stakeholders in je verhaal te betrekken ontwikkel je een synergie rond je winkel. Je wordt top of mind. Je bouwt krediet op. Je voegt waarde toe!

Speciale dank aan Achiel De Loof voor de foto's.

De Gouden Uil, deel 5: De Vertedering van Jamal Ouariachi

2014-04-13-14.30.53.jpg

Een tasje, een boek, een bladwijzer.  Jouw geschenk is compleet. Deze verpakking is perfect voor boeken en nog veel meer. In deze reeks naar aanleiding van de Gouden Boekenuil selectie verpakken we natuurlijk een boek. En met de restjes maken we een boekenwijzer en wat extra deco op het tasje.

Hoe ga je tewerk?

De afstand tussen de handvaten is de referentie voor de deco op het zakje, dat je zowel vooraan als achteraan voorziet. De uiteinden voorzie je van een zwaluwstaart. Kleef met transparante kleefband het zakje bovenaan tussen de handvaten vast. Plooi de lange strook ( met zwaluwstaarten aan elk uiteinde ) in het midden. Zet de dubbele strook vast. Een deel vooraan, een deel achteraan. Met de restjes decoratief papier geef je het geschenkzakje een speels accent.

Wie graag leest weet dat er altijd bladwijzers tekort zijn. Snij hiervoor een reep papier van je decoratief inpakpapier dat je gebruikte voor je geschenkzakje op maat en lamineer het. Steek het klaar tussen de pagina's van het boek.

Alweer werd ik geïnspireerd door de prachtige dessins van Pepin papier, de 1970s collectie, verkrijgbaar in mijn webshop.

 

De Gouden Uil, deel 4: De Vergelding van Jan Brokken

2014-04-13-16.22.58.jpg

Geen pakje zonder strik! Eén van de dessins van Pepin Papier uit de 1970s reeks suggereerde geen banaal strikje, maar iets met wat meer power, wat meer allure, wat extra volume. Jammer genoeg heeft niet iedereen het strikken in de vingers. Maar een perfecte zelfgemaakte strik, heb je steeds bij de hand met deze printable.

Hoe maak je de strik?

Print de knipvorm van de strik en teken die over op het papier dat je wil gebruiken voor de strik. Zorg dat je vlug drogende lijm en een kleine wasknijper bij de hand hebt om alles vast te zetten. Met een wat lijm of een Pritt buddie zet je de strik vast op het ingepakte boek.

Kies voor de strik een iets steviger papier, zo behoudt de strik zijn stevigheid.

De Gouden Uil, deel 3: Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans

2014-04-13-18.53.06.jpg

2014-04-13 18.58.41 Het kon niet uitblijven, een verpakking geïnspireerd door lentekleuren.

Pepin papier zorgt voor de perfecte kleuren. Een bamboe twijgje uit de tuin ontdaan van alle blaadjes zorgt voor wat écht groen op het geschenk. De gele reep maakte ik zelf uit 2 stroken gesneden uit een velletje geel papier. Een wit A4'tje uit de printer vormt de basis voor een papieren bloem deze keer. Aan de slag.

Uit de vorige Gouden Uil posts leerde je al dat de vellen of place-mats van Pepin de perfecte maat hebben voor het inpakken van een boek. Deze keer is dat niet anders. Je zet alles goed vast met kleefband. De reep geel papier wikkel je rond je geschenk en zet je ook vast met kleefband.

De bloem.

Voorzie 2 velletjes papier op maat (het grootste vierkant dat je krijgt uit een A4). Eentje om te oefenen, en eentje voor je definitieve creatie.Volg de plooi instructies van dit filmpje en in een paar tellen heb je een papieren bloem.

Zet de bamboestengel vast met Pritt buddies en schik, ook met een Pritt buddie, de bloem op de juiste plaats.

Met dit basisidee kan je alle kanten uit. Op de reep gekleurd papier kan je allerlei accenten plaatsen: een pompon, een andere origami creatie, een gekalligrafeerde tekst, een snoepje... Experimenteer met kleur en vorm en je zal verstelt staan over de mooie creaties die je in een handomdraai rond je geschenkjes tovert.