Een verkoper naar mijn hart!

Een verkoper naar mijn hart! Afgelopen weekend was de zon zeer overtuigend. De groene vingers kriebelden, de goede voornemens en ambitieuze moestuinplannen borrelden op.

Ik maakte gretig gebruik van mijn vrije dag, maandag, om Aveve een bezoekje te brengen. Volgens mij had ik nood aan 2 nieuwe compostbakken. Wat ik gezien had op de website van Aveve stond niet direct in het zicht in de winkel, dus ik sprak een vriendelijke man aan, die me ook had begroet bij het binnenkomen.

Het was een gesprekje voor een droomscenario. De klant formuleert wat hij zoekt. De verkoper defineert nog sterker de nood door het stellen van een paar gerichte vragen. Hij loopt met de klant rustig in de richting van wat gezocht werd, en kan illustreren waar hij het over heeft. De verkoper overtuigt de klant door zijn productkennis.Hij ervaart dat de klant nogal direct en efficiënt is ingesteld, en laat hem zelf de conclusie trekken.

Ik ga niet naar huis met 2 nieuwe compostbakken, maar beslis om wat ik heb in eer te herstellen. Ik ga wél naar huis met een composthaak, 3 tips om te composteren en beslis om de man zijn moeite te belonen door geen grondboor te gaan lenen, maar er één te kopen.

Als ik overweeg om toch een nieuw compostvat te kopen, mag ik hem gerust terug aanspreken, meldt hij mij vriendelijk bij het afscheid nemen.

 

Hier geen high tech als beleving op de winkelvloer, maar een verkoper met oog en oor voor de klant, die indruk maakt met product- en mensenkennis. Zijn houding werd perfect ondersteund door de opbouw van de winkel. Deze vormde een aantrekkelijk decor, waar alles met actualiteitswaarde bij het tuinieren mooi en overzichtelijk stond opgebouwd, net alsof de winkelverantwoordelijke in het hoofd heeft kunnen kijken van alle tuinders met lentekriebels.

Je voelt je als klant op alle vlakken begrepen. Je wordt gewoon uitgenodigd om te kopen. Er rest je alleen nog het winkelmandje te vullen.

 

Ik heb de daad bij het woord gevoegd!