Mooie boeken, met mooie tekeningen, vragen mooie verpakkingen inclusief een kroon voor de jarige!

2014-03-22-12.16.18.jpg

2014-04-07 16.25.05De opdracht van mijn dochter was duidelijk. Kan jij een verpakking voor dit prentenboek bedenken? Het moet nog een rit op de trein en een logeerpartijtje overleven. Het is voor een jongentje dat 2 jaar wordt. Op zoek dus naar een handige, originele verpakking met een speelse twist voor stoere jongens.

Een papieren draagtasje met gedraaide oortjes leek mij het meest praktische uitgangspunt. De bodem van de zak heb ik eruit geknipt, om het pakje zo plat mogelijk te maken. De bodem heb ik vervangen door een dikke dubbel gevouwen boord blauw karton, waar ik de zijkanten schuin heb ingeknipt. Met Pattex Hobbylijm werd alles vastgezet.

Geen feest zonder kroon. Je kan ze in setjes kopen bij AVA Papierwaren. Die stak ik bij het boek als kleine extra surprise.

Ik was er mij van bewust dat linten en strikken de reis en het logeerpartijtje niet zouden overleven. Ik wou toch een fijne touch geven aan het pakje met dit zelfgemaakt label.

Tip: Een link met de kleur, de vorm of het onderwerp van het geschenkje kan hier gebruikt worden.

Eerst werd het zakje bovenaan dichtgemaakt met kleefband. Ter hoogte hiervan werd het labeltje bevestigd met wat lijm.

Voor het label:

Om het grote witte vlak wat te breken mocht het label vrij groot zijn. Zo had ik meteen ook  wat extra ruimte om straks met mijn penseel aan de slag te gaan.

Tip: Oefen het woord dat je wil schilderen eventjes op een kladblaadje. Zo krijg je een goed gevoel voor de verhoudingen. Zit het in je hand? Dan ga je voor het definitieve werk.

Om wat luchtigheid aan het label te geven, perforeerde ik bovenaan een gaatje en versierde ik het geheel met een eenvoudige knoop, waarbij ik de uiteindjes van het lint schuin heb bijgeknipt.

close up knoop en labelHet boek Sssst! was reiswaardiger, de dochter gelukkig en de jarige kleuter koning voor één dag.