De Gouden Uil, deel 3: Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans

2014-04-13-18.53.06.jpg

2014-04-13 18.58.41 Het kon niet uitblijven, een verpakking geïnspireerd door lentekleuren.

Pepin papier zorgt voor de perfecte kleuren. Een bamboe twijgje uit de tuin ontdaan van alle blaadjes zorgt voor wat écht groen op het geschenk. De gele reep maakte ik zelf uit 2 stroken gesneden uit een velletje geel papier. Een wit A4'tje uit de printer vormt de basis voor een papieren bloem deze keer. Aan de slag.

Uit de vorige Gouden Uil posts leerde je al dat de vellen of place-mats van Pepin de perfecte maat hebben voor het inpakken van een boek. Deze keer is dat niet anders. Je zet alles goed vast met kleefband. De reep geel papier wikkel je rond je geschenk en zet je ook vast met kleefband.

De bloem.

Voorzie 2 velletjes papier op maat (het grootste vierkant dat je krijgt uit een A4). Eentje om te oefenen, en eentje voor je definitieve creatie.Volg de plooi instructies van dit filmpje en in een paar tellen heb je een papieren bloem.

Zet de bamboestengel vast met Pritt buddies en schik, ook met een Pritt buddie, de bloem op de juiste plaats.

Met dit basisidee kan je alle kanten uit. Op de reep gekleurd papier kan je allerlei accenten plaatsen: een pompon, een andere origami creatie, een gekalligrafeerde tekst, een snoepje... Experimenteer met kleur en vorm en je zal verstelt staan over de mooie creaties die je in een handomdraai rond je geschenkjes tovert.