Als cadeau een gigantische rosette met geel en rood voor wie De Ronde van Vlaanderen uitfietst!

2014-04-07 15.09.41De Vlaamse Ardennen, waar ik woon, zijn in de ban van De Ronde van Vlaanderen. Oudenaarde scandeert in rood en geel 'Hart voor De Ronde'. Meer heeft La Vraie Vie niet nodig om aan de slag te gaan. Laten we op gepaste wijze een fietskaart, van De Ronde van Vlaanderen, verpakken. Een gigantische rosette op het geschenk zal de dappere fietser zeker motiveren om de tocht aan te vatten Hoe pakken we dit aan?

Het verpakken van de kaart is het eenvoudigste. Ik zocht een gekleurde gevoerde enveloppe uit bij AVA Papierwaren, waar mijn fietskaart perfect in past.

Selecteer papier met leuke prints. Voorzie ook een paar velletjes effen papier. Alles steunt op de techniek van repen papier vouwen zoals op de foto. Je monteert ze met een stevige lik lijm op een rond kaartje dat je vooraf uitknipt. Zo schik je je rosetten van groot naar klein. Het hart versier je met iets extra, ook de staart. Hier is een appelsien netje en een reepje huishoudrol over een oude pin getrokken het sluitstuk. De staart krijgt extra volume door ook daar een stuk van het appelsien netje in te verwerken. Op de achterkant kleef je een speldje (Veritas)

Een fantastische hulp is Rosette Art van Cathe Holden. Het boek omvat een duidelijk inspiratie- en instructieboekje en een set vouwbladen. Je kan meteen aan de slag, wat ik ook deed.

Je eerste rosette maak je best met twee. Maar van zodra je de techniek doorhebt, kan je alle kanten uit met deze techniek.

Onze fotoshoot in en rond het Centrum van Vlaanderen voor deze blog kreeg een aparte twist. Cafe Corsari heeft er de afgelopen week zijn studio opgezet. Dit zorgde voor een speciale ambiance zorgde voor de opnames.

Nodig: lijm, cutter, lat, karton, papier ( verschilende soorten), touw, ronde pasvormen, pin, deco materiaal naar keuze om de pin en staart te pimpen

Tips en trics:

DSCF2272   2014-03-30 20.11.14  2014-03-31 22.04.53   2014-03-31 22.05.152014-03-31 22.06.26   2014-03-31 22.06.37  2014-03-31 22.12.51  Rosette Moletenis Faeme  2014-03-31 21.41.35

Boek: Rosette Art van Cathe Holden

Foto's en styling: devriendinnenvanlavraievie

Locatie: Centrum Ronde van Vlaanderen

P.S: Wordpress en ikzelf konden het niet zo met elkaar vinden  deze keer. Meer mooi fotowerk op onze facebookpagina https://www.facebook.com/MissLaVraieVie