Geef je kaartje een extra boodschap mét je enveloppe.

vierkant-close-up-kaart-omslag7.jpg

fotor setting gevoerde omslagenIn deze tijd van mailtjes, sms'jes, facebookstatussen en Instagramfoto's is het versturen, en ontvangen van een kaart in een  verzorgde enveloppe een exclusief gegeven geworden. Je staat ervan te kijken hoeveel deugd een kaart in de brievenbus doet en hoe weinig moeite het kost om je berichtje mooi te verpakken. Losse kaarten en omslagen vind je in alle maten en kleuren bij AVA papierwaren. Je koopt ze per stuk en je kunt meteen aan de slag. Voor deze creatie neem je best een enveloppe op reserve. Zo kan je makkelijk experimenteren met de montage van de voering (foto) van je enveloppe. Snij met een cuttermesje de gekleefde stukjes los van de enveloppe ( zie foto 3). Zo kan je perfect bepalen hoe groot de foto, die je er graag in wil kleven, moet zijn. Zoek online, in glossy magazines of in je eigen fotobibliotheek een paar foto's. Hou rekening met de breedte van de te bewerken enveloppe. Print ze uit, snij ze op maat met je cuttermesje en schuif ze in je enveloppe op hun plaats. Bevestig het geheel met wat Pattex Hobbylijm ter hoogte van de klep.

Het is vanzelfsprekend dat je deze enveloppe niet echt dichtkleeft, maar dichtgeschoven verstuurt of bezorgt. Een kaart voor in deze enveloppe in een aangepaste of contrasterende kleur maakt het geheel af.

De combinatie van Monroe, Hepburn of Garland en een fuchsia kaart, doen toch alleen  een invitatie voor een champagne apero veronderstellen niet? Hét bewijs dat de enveloppe en in dit geval ook de kleur van de kaart echt wel voor een extra boodschap zorgen.

Nodig:

Een cuttermesje, Pattex Hobbylijm, enveloppes en bijpassende kaarten, een aantal sprekende foto's.

Foto's en styling: devriendinnenvanlavraievie

Inspiratie: de toevallig ontvangen businesscard van Veronique Leysen bezielster van Maurice Knitwear