Een boek als verjaardagsgeschenk verpakt tussen 2 wenskaartjes. Eenvoudig en origineel!

vierkant-Iphone-boek-glijdt-uit-verpakking.jpg

Een geschenk is niet steeds verpakt in papier.Een bezoekje aan het ModeMuseum van Antwerpen gaat steevast gepaard met een bezoekje aan de mooie kunstboekhandel Copyright, er net naast gelegen. Het vergt heel wat karakter om je er te beperken tot het kopen van maar één boek. Ik slaagde erin deze keer en vond er een perfect verjaardagsgeschenk voor mijn vriendin/fotografe. Toch niet, ik nam er ook een prachtige set postkaarten mee: A Visual Inventory van John Pawson De vorm en het formaat van het boek en de kaarten waren toevallig gelijk. Ik wou er een origineel pakje mee verzinnen.

Hoe kon ik de postkaarten meer stevigheid geven zonder ze in te lijsten of ze ergens op te kleven? Lamineren bleek de perfecte oplossing. Toen de kaarten uit het toestel kwamen zag ik meteen de mogelijkheid om ze te monteren. Links en rechts werd de overtollige plastiek weggesneden. Ik had twee lange stevige repen, waarbij de foto's van de kaarten perfect zichtbaar waren. Een feestelijke manier om ze te binden was een strik. Met mijn cuttermesje maakte ik aan weerszijden van beide repen 2 kleine sneetjes. Het lint er doorhalen en een strik maken.  Een strik leek wat klassiek bij dit apart geschenk, vandaar een assymmetrische doorgetrokken strik. Deze bekom je door één van de benen van de gemaakte strik door de knoop te trekken. Je knipt het geheel bij, schuin, om het evenwicht in eer te houden.  Je schuift het boek tussen de twee kaarten en je hebt een super origineel verpakt boek.

De jarige zorgde voor een feestelijk glaasje en ik had meteen een setting voor de photoshoot van deze blogpost. Zo komt inspiratie vanzelf...

vierkant Iphone stapel boek vierkant Iphone seting boek glas vierkant Iphone boek glijdt uit verpakking vierkant Iphone boekje close up

Nodig:

Boek, 2 postkaartjes, 2 lamineerhoesje ( bestaan op A4 en A3, hier op A4),lamineertoestel, lint (25mm breedte), schaar, cuttermesje

Foto's en styling: devriendinnenvanlavraievie.