De perfecte combinatie van papier en strikken zorgen voor een koket geschenkje.

bamboe-strik-close-up-2.jpg

fotor setting bamboe instagram blogDe inspiratie voor dit pakje kwam met de heisa rond de panda's, die ondertussen in Paira Daiza wonen. Iedereen weet dat bamboe hun favoriete hap is. Ik ging aan de slag met inpakpapier met een bamboeprint gevonden bij Schleiper, en een doosje in geperst karton. De lichtbruine tint van het doosje geeft een zacht effect bij het transparante van het kalk inpakpapier zonder de aandacht weg te nemen van de subtiele bamboeprint. Ik zorgde voor een extra afwerking door op de bodem van het doosje en in de binnenkant een velletje bamboe inpakpapier te monteren met een klein druppeltje Pattex Hobbylijm.

Ik ben altijd extra voorzichtig met exclusief papier. Daarom pas en meet ik eerst met krantenpapier uit wat de perfecte maat wordt voor het inpakpapier. In dit geval moet het papier helemaal rond de doos kunnen met een drietal centimeter extra. Plaats het doosje op het stuk krantenpapier waar je de lengte al van bepaalde en voorzie rechts en links zoveel papier als de hoogte van je doosje. Je kan de maat van het krantenpapier nu overnemen op het eigenlijke inpakpapier. Nadat je het inpakpapier hebt vastgezet met kleefband rond de doos, werk je de zijkanten af zoals aangegeven op de tekening.

knutselideenl

De strik maakt het geheel af. Ik experimenteerde voor dit geschenk met lint in de 3 kleuren die ik terugvond in het dessin. Het vraagt wat oefening en handigheid om tot een mooie strik te komen, maar de basis is eigenlijk een schoenstrik. Hier maakte ik in het hart van de donkergroene strik, een strik in grasgroen en tilde ik de montage op door een wittte strik eronderdoor te maken. Het geheel werkte ik af met een lentegroen bamboetakje uit de tuin.

Weet je al wie je zal verrassen met dit koket presentje?

Nodig: Doosje , 3 soorten lint, inpakpapier op elkaar afgestemd, potlood, schaar, krantenpapier, kleefband.

Foto's en styling: devriendinnenvanlavraievie

Schets: www.knutselidee.nl